Школска 2023/2024. година

3. Meђународни шаховски фестивал „Трофеј Бања Луке 2023“

Ученици наше школе Матеја Тренчић и Јован Станисављев, ученик Димитрије Илић који је завршио 8. разред у ОШ „Ђура Филиповић“ из Плочице и ученица Дуња Филиповић, која похађа наставу у ОШ „Миша Стојковић“ у Гају, представљали су Шаховско удружење „Петефи Шандор“ из Скореновца на трећем по реду међународном шаховском фестивалу у Бања Луци. На поменутом фестивалу учествовали су ученици основних и средњих школа из Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске и Црне Горе.

Шаховски фестивал се традиционално одржавао у хотелу „Босна“ у центру Бања Луке. Подељен је на два такмичарска дана. У току првог дана, у суботу 26. августа 2023. године одвијало се екипно такмичење на четири табле. Ученици који су представљали шаховско удружење „Петефи Шандор“ приказали су добру игру и створили су позитивну тимску атмосферу. У јакој конкуренцији шаховских клубова из великих градова Шаховско удружење „Петефи Шандор“ је заузело 9. место.

Другог такмичарског дана, у недељу 27. августа 2023. године одржано је шаховско надметање у појединачној конкуренцији. Наши ученици су били у прилици да играју партије против најбољих шахиста из Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске и остварили су запажене резултате. Највише успеха су имали Јован Станисављев (освојио 18. место) и Матеја Тренчић (освојио 20. место). Обојица су остварили по пет победа из 9 одиграних партија, а Матеја је био мало лошији по додатном коефицијенту. Честитамо ученицима на приказаној игри и постигнутом успеху.

trbl231

trbl232

 

Copyright © 2024 Основна школа „Ђура Филиповић" Плочица