Школска 2021/2022. година

Обогаћени једносменски рад

У нашој школи  и ове године се остварује Обогаћени једносменски рад у поподневној смени јер нам школа ради само пре  подне. Наши ђаци након завршетка наставе одлазе кући на ручак, а затим се враћају на обогаћени једносменски рад. Потешкоће које још нисмо успели да решимо је да би деци било много лакше када би у  школи имали ручак. Потрудићемо се да у наредном периоду то и остваримо. За овај програм смо се определили тако што су наставници изразили жељу на основу ученичких способности и интересовањима сваког ученика. Пројектом је обухваћено седамдесет ученика. Наставници имају добру сарадњу са родитељима који радо учествују у активностима предвиђено пројектом.

У  оквиру Обогаћеног рада једанаест наставника је укључено у  програм.

Теме које се обрађују у оквиру једносменског рада су следеће:

1.Стони тенис, наставник Јеремић Горан

2.Ликов не радионице, Михаљ Сатмари

3.Водич кроз  енглеску тинејџ културу, Теа Тот

4.У свету музике Горан Јанић

5.Поздрав из Француске, Радосава Јаџић

6.Енглески у свакодневном животу, Марина Богдановић

7.Шах за почетнике, Роберт Мучи

8.Екологија, Јасмина Милованов

9.Математика као игра, Боркица Милованов

10.Покажи шта знаш, Виолета Ђорђевић

11.Изражајно читање,Ђурђевка Стојков

Сви часови се реализују у просторијама школе. Наставници посебно евидентирају часове у својој документацији  о присуствовању ученика. Ученици су показали велико интересовање за упознавањем свакој од ових радионица кроз различите занимљиве активности.

Наша деца уживају у креативним радионицама ,спортским активностима и квалитетно се друже са наставницима. Радионице обогаћеног једносменског рада се пажљиво планирају и квалитетно изводе што за резултат има задовољство деце која их  посећују и  на њима об огаћују знања и развијају вештине, од којих бисмо посебно издвојили развој социјалних вештина, организације и сарадње које су присутне на свакој од радионица. Ученици су веома задовољни што могу да покажу и наше фотографије.

Директор установе

Розалија Суњог

Copyright © 2024 Основна школа „Ђура Филиповић" Плочица